Hrvatski radio

Radio Rijeka

Lokve prodale Poslovnu zonu Sleme tvrtki iz Gorskog kotara

05.01.2021.

14:27

Autor: Nenad Lučić

Foto: Goran Kovačić / Pixsell

Foto: Goran Kovačić / Pixsell

Foto: - / -

Nakon niza pokušaja, Općina Lokve u Gorskom kotaru uspjela je pronaći kupca za Poslovnu zonu Sleme površine 20 tisuća metara četvornih. Kupac je zainteresiran i za otkup dodatnih parcela. Je li tom prodajom jedna od najmanjih lokalnih samouprava goranskog područja postigla ranije zacrtane ciljeve?

Položaj Poslovne zone Sleme uz državnu cestu Rijeka–Zagreb nesumnjivo je bio jedan povoljnih uvjeta za privlačenje ulagača, no zbog blizine naselja inzistiralo se na odabiru kupca čija poslovna aktivnost neće remetiti život stanovnika.

Prodajom nekretnine tvrtki Iskopi i transporti Belobrajdić iz Delnica ti su ciljevi postignuti, no razloga za zadovoljstvo ima još, ističe načelnik Općine Lokve Toni Štimac.

Poslovnu zonu na Slemenu prodali su za 980 tisuća kuna, a vrlo je važna činjenica da je kupac tvrtka iz Delnica. "Naime, riječ je o gospodarskom subjektu sa sjedištem u Gorskom kotaru, pa samim tim bolje razumije naše potrebe i odgovornije se odnosi prema kraju gdje posluje", istaknuo je Štimac.

U poslovnoj zoni za početak bi bilo zaposleno desetak ljudi i  isprva bi se ona koristila za skladištenje peleta. 

Izvjesno je da će kupac na prostoru Poslovne zone Sleme morati poduzeti i neka dodatna ulaganja, no uvjeren je kako bi se ona s vremenom mogla itekako isplatiti. S druge strane, u Općini Lokve se nadaju i konkretnijim najavama iz poduzeća Hrvatske šume koje već duže vrijeme  na Slemenu planiraju graditi svoj poslovni objekt.

Poslušajte:

Prodana poslovna zona Sleme, pripremio Nenad Lučić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.