Hrvatski radio

Radio Rijeka

Lokve: zbog zastare otpis 46 tisuća kuna duga mještana

28.07.2015.

11:13

Autor: Nenad Lučić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Općinski vijećnici u Lokvama zadovoljni su s proračunskim prihodima u tekućoj godini, ali ne i otpisom 46 tisuća kuna duga mještanima koji nisu plaćali komunalne i grobne naknade.

U prvoj polovici 2015. Općina Lokve ostvarila je 36 posto prihodovnog plana, što je na sjednici Općinskog vijeća ocijenjeno zadovoljavajućim rezultatom koji se kreće u okvirima ranijih godina. Vijećnici su, međutim, bili vrlo nezadovoljni odlukom da se zbog zastare fizičkim osobama koje nisu redovito plaćale rate komunalne i grobne naknade mora otpisati čak 46 tisuća kuna duga.

Dio vijećnika to je ocijenio posljedicom višegodišnjih propusta u radu općinskih službi. Propuštenom prilikom iz prethodnih godina neki od njih smatraju i nekorištenje državnih potpora za uređenje Doma kulture u Lokvama, no općinski načelnik Toni Štimac najavljuje kako će planovi njegove prenamjene u višenamjenski objekt uskoro biti kandidirani na jedan od natječaja europskih fondova.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.