Hrvatski radio

Radio Rijeka

Lopača: čišćenje u tijeku; za mjesec dana procjena štete

22.08.2018.

12:21

Autor: Neva Funčić

Foto: Nel Pavletić / Pixsell

Foto: Nel Pavletić / Pixsell

Foto: - / -

U Psihijatrijskoj bolnici Lopača postupno se normalizira stanje nakon prošlotjednog požara u kojem je jedna osoba poginula, a 17 ih je ozlijeđeno. U emisiji "Tris" razgovarali smo s ravnateljem Psihijatrijske bolnice Lopača Nevenom Ivanovićem.

"Jučer su osiguravatelji jučer pregledali štete na glavnoj zgradi, njihova procjena se očekuje za mjesec dana", rekao je ravnatelj Psihijatrijske bolnice Lopača Neven Ivanović. Kaže kako je osamdeset bolesnika trenutno smješteno u tri neoštećena paviljona bolnice.

Petnaest ih je zbrinuto u bolnici na Rabu, a njih nekoliko nalazi se u riječkom KBC-u. Uskoro će biti moguć njihov prihvat u Lopači, rekao je Ivanović, te pojasnio da će već ovih dana, ako nekoga otpuste na kućno liječenje, vratiti neke bolesnike u poznato okružje.

Trenutno je prioritet čišćenje soba i ordinacija nakon požara, te osiguravanje krova i prozora od propuštanja prije novih kiša. "Moramo spriječiti nove štete koje nitko ne želi", rekao je Ivanović koji je u programu Radio Rijeke zahvalio svima koji su sudjelovali u spašavanju ljudi i gašenju požara.

Uz djelatnike bolnice, u intervenciji su sudjelovala 43 vatrogasca s deset vatrogasnih vozila te osam timova Hitne medicinske pomoći. A kako je izgledao horor požara u Psihijatrijskoj bolnici, poslušajte u razgovoru:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.