Hrvatski radio

Radio Rijeka

Lošinjski astronomi darivali astronome s potresom pogođenog područja

04.12.2021.

16:07

Autor: Tatjana Sandalj

Zvonko Prihoda, Željko Andreić, Draženka Kušević i Dorian Božičević s doniranom opremom (Foto: HAS)

Zvonko Prihoda, Željko Andreić, Draženka Kušević i Dorian Božičević s doniranom opremom (Foto: HAS)

Foto: - / -

Astronomsko društvo "Leo Brenner" iz malog Lošinja doniralo je Prirodoslovnom astronomskom društvu astronomsku i informatičku opremu Prirodoslovnom astronomskm društvu Sisak. Sreli su se u petak u Osnovnoj školi Sela u Sisku.

Nakon razornog potresa koji je pogodio Petrinju i Sisak, Hrvatski astronomski savez je od članova Prirodoslovnog astronomskog društva Sisak dobio informaciju da im treba teleskop i računalo.

Kako HAS radi drastično smanjenih sredstava u javnim potrebama u tehničkoj kulturi, tako nije mogao nabaviti novu opremu, ali su se pomoći ponudili članovi Astronomskog društva iz Malog Lošinja i poklonili su kolegama iz Siska svoju opremu. Savez je osigurao prijevoz opreme. 

Primopredaji opreme prisustvovali su predsjednik Prirodoslovnog astronomskog društva Sisak i voditelj astronomske sekcije u Osnovnoj školi Sela Zvonko Prihoda, Predsjednik Hrvatskog astronomskog saveza Željko Andreić, ravnateljica OŠ Sela Draženka Kušević i predsjednik Astronomskog društva "Leo Brenner" iz Malog Lošinja Dorian Božičević, ujedno glavni tajnik Hrvatskog astronomskog saveza, stoji u priopćenju HAS-a.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.