Hrvatski radio

Radio Rijeka

Lošinjski ured za prostorno uređenje u županijskom i hrvatskom vrhu

04.03.2016.

15:53

Autor: Branko Domac, Boris Kanazir

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Lošinjsku ispostavu županijskoga odjela za prostorno uređenje, graditeljstvo i zaštitu okoliša obišao je zamjenik primorsko-goranskoga župana Marko Boras Mandić. Taj je ured među najboljima u našoj županiji, ali i u Hrvatskoj.

Zamjenik župana Marko Boras Mandić sastao se u Malom Lošinju s voditeljicom tamošnje ispostave Upravnoga odjela za prostorno uređenje, graditeljstvo i zaštitu okoliša Primorsko-goranske županije Jadrankom Hofmann. Na Lošinju se ostvaruju najveća ulaganja u turizmu u Hrvatskoj, a osim toga ured je opterećen velikim brojem zahtjeva za legalizaciju.

"Dvije trećine predmeta riješeno je, što pozicionira ured ne samo u vrh Županije, već i u hrvatski vrh. Mogu zbilja izraziti zadovoljstvo viđenim, posebice kada svjedočimo uvjetima u kojima djelatnici rade. Stoga rad ureda zaslužuje sve naše pohvale," izjavio je Boras Mandić. A uvjeti su takvi da je svaki kutak prostora iskorišten, sve je zatrpano predmetima.

U posjetu Lošinju zamjenik župana ponovno je govorio i hidroavionskoj liniji koja bi taj otok napokon povezala s Rijekom. Prvi let trebao bi biti 1. svibnja, a moguće je da će linija opstati tijekom cijele godine. Poslušajte prilog:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.