Hrvatski radio

Radio Rijeka

Lovrečeva - krčka manifestacija koja se održava još od 16. stoljeća

10.08.2019.

14:34

Autor: Branka Malnar / HRT Radio Rijeka

Grad Krk (Foto ilustracija: Pixsell)

Grad Krk (Foto ilustracija: Pixsell)

Foto: - / -

Krčki sajam Lovrečeva najdugovječnija je tradicijska manifestacija na sjevernom Jadranu koja se u Krku održava od 16. stoljeća. U trodnevnoj manifestaciji, koja završava danas, niz je događanja - od srednjovjekovnog sajma, turnira u mačevanju, radionica tradicijskih vještina do gastronomske ponude.

Za mngobrojne goste, svakako najatraktivnije, bilo je sinoćno natjecanje u ručnom rezanju pršuta, jedino takvo u Hrvatskoj, na kojem je nastupilo deset ekipa, a najbolje fete narezala je ekipa grada Krka. Turisti vole tekve manifestacije, kaže direktorica turističke zajednice Nataša Jurina.

"Svi su kapaciteti puni, kao i inače. Manifstacija sigurno tome pridonosi jer posjetitelja ima kroz cijeli dan i turisti jako cijene prezentiranje tradicije i stare baštine. To je taj doživaljni turizam, a turisti su imali priliku ovdje probati nešto stvarno novo i naučiti ponešto o pršutima", rekla je Jurina. Poslušajte izjavu:

Nataša Jurina: Turisti cijene prezentiranje tradicije, pripremila Branka Malnar

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.