Hrvatski radio

Radio Rijeka

Lozančić: sustav civilne zaštite bit će jak ako se ulaže u ljude i Centre

11.12.2017.

14:13

Autor: Josip Krmpotić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Sustav Civilne zaštite bit će jak onoliko koliko jake budu jedinice lokalne samuoprave i zato nema druge nego ulagati u ljude i Centre, rekao je ravnatelj Državne uprave za zaštitu i spašavanje Dragan Lozančić nakon obilaska referentnog Centra za potrese te vježbalište vatrogasaca u Šapjanama.

U obnovu Centra kojim gospodari od 2010. godine, Vatrogasna zajednica Primorsko-goranske županije uložila je više od 3 milijuna kuna, kompletna investicija vrijedna je blizu 70 milijuna kuna i nema dvojbe - kazao je Dragan Lozančić - da će biti jedan od regionalnih središta izobrazbe svih službi koje djeluju u posebnim situacijama.

"Ovakav poligon pruža mogućnost za integraciju obuke operativnih snaga stožera Civilne zaštite u cjelini što je nešto za pohvaliti. Upravo taj naš pristup mora biti da pristupimo tim velikim nesrećama i katastrofama zajedno i svaki budući izazov će zahtijevati da sve više i više pristupamo na integrirani način", rekao je Dragan Lozančić nakon razgledavanja Centra u Šapjanama te pohvalio domaćine za dosad učinjeno.

Poslušajte izjavu:

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.