Hrvatski radio

Radio Rijeka

LRH: lani gubitak 16,7 milijuna kuna, a Šehanoviću 14,1 milijun kuna bonusa

13.02.2019.

17:12

Autor: Hina

Bonus velik gotovo koliko i gubitak tvrtke: Igor Šehanović (Foto: Nel Pavletić / Pixsell)

Bonus velik gotovo koliko i gubitak tvrtke: Igor Šehanović (Foto: Nel Pavletić / Pixsell)

Foto: - / -

Gubitak Liburnia Riviera Hotela u 2018. godini iznosio je 16,7 milijuna kuna, kaže se u izvješću uprave objavljenom na Zagrebačkoj burzi. U njemu navodi i da je bivšem predsjedniku uprave Igoru Šehanoviću isplaćen bonus od 14,1 milijuna kuna.

Što se ulaganja tiče, lani je otvoren opatijski Smart Selection hotel Istra. U Remisens hotelu Marina u Mošćeničkoj Dragi uloženo je u šest dodatnih soba i vanjski bazen. U Opatiji je uređena Remisens Premium Vila Abbazia s 13 smještajnih jedinica, a Remisens hotel Palace Bellevue je povećao kapacitet i kvalitetu usluge te postao Remisens Premium Grand hotel Palace. Opatijski Smart Selection Hotel Lungomare uložio je u u preuređenje i klimatizaciju, dok je Vila Belvedere u Lovranu dobila smještajnu jedinicu i vanjski bazen. Otvoren je i posve renovirani Remisens Premium Heritage hotel Imperial.

Ukupni prihodi LRH-a lani su iznosili 322,7 milijuna kuna, što je na razini prethodne godine, no rashodi su porasli za gotovo 12 posto - na 339,4 milijuna kuna, i to ponajprije pod utjecajem rashoda za zaposlene. Oni su s gotovo 72 milijuna kuna u 2017. lani porasli na 105 milijuna kuna.

Nadzorni odbor LRH je u lipnju prošle godine dao suglasnost na sporazumni prestanak ugovora o obavljanju poslova predsjednika uprave Igora ŠehanovićaSporazumom je predviđena isplata nagradnog bonusa Šehanoviću u iznosu od 14,1 milijun kuna, s rokom isplate najkasnije do kraja lipnja 2018., a ukupni bruto iznos nešto je veći od 28 milijuna kuna, naveli su iz LRH.

U izvješću se navodi da su izvanredni i jednokratni rashodi u 2018. nastali u najvećoj mjeri zbog rezervacije nagradnog bonusa za upravu od oko 8,2 milijuna kuna te zbog otpisa dotrajalih osnovnih sredstava i sitnog inventara u visini od oko 5,4 milijuna kuna.

LRH je lani ostvario jedan posto više noćenja nego godinu ranije, a poslovni prihod je za 0,3 posto manji u odnosu na prethodnu godinu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.