Hrvatski radio

Radio Rijeka

LU Mali Lošinj: Traži se rješenje, prosvjedi Ilovčana su nezakoniti!

26.11.2021.

13:03

Autor: Neva Funčić

Foto: Matija Djanješić/Cropix

Foto: Matija Djanješić/Cropix

Foto: - / -

Ravnatelj Županijske lučke uprave Mali Lošinj Filip Balija priopćenjem je reagirao na optužbe vijećnika stranke Možemo da je kao naručitelj radova kriv za eskalaciju sukoba u luci Mrtvaška te za nepoštivanje zaključaka primorsko-goranske Županijske skupštine.

Poručuje da se dogovara rješenje te da su prosvjedi Ilovčana nezakoniti. Ravnatelj Balija tumači da je izvođač postavio ogradu i zaštitare kako bi djeca i osobe koji odlaze u Mali Lošinj zbog zdravstvene zaštite mogli sigurno proći preko gradilišta.

Dodao je i da je naručena izrada mogućih rješenja kojima bi se skratilo vrijeme izmještanje linije iz Mrtvaške u Mali Lošinj, a prijedlog će po izradi biti predstavljen zainteresiranim stranama. Dakle, u cijelosti se postupa po zakljuljučcima Županijske skupštine, stoji u priopćenju Lučke uprave Mali Lošinj. 

"Lučka uprava surađuje s Gradom Malim Lošinjem na otklanjanju negativnih posljedica na prometnu povezanost, zbog čega je u dogovoru s izvođačem dopušten prolazak djece i osoba koji odlaze u Mali Lošinj zbog zdravstvene zastite unatoč zabrani uplovljavanja u luku Mrtvaška, a Grad je po našim saznanjima osigurao prijevoz djece brodicom, kao i parkirana mjesta za mještane llovika u Malom Lošinju.

Dakle, u cijelosti se postupa po zaključcima Županijske skupštine, no ta se rješenja traže i implementiraju usporedno s nastavkom izvođenja radova, a što nedvojbeno proizlazi iz zaključaka Županijske skupštine. Čekanje da se ta rješenja implementiraju prije nastavka radova dovelo bi u pitanje samu održivost projekta, što bi baš u tom slučaju bilo suprotno točki 1. zaključka Županijske skupštine", stoji u priopćenju koje u cijelosti donosimo u privitku.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.