Hrvatski radio

Radio Rijeka

Lucio Slama - glumac od prvog razreda osnovne škole

22.08.2015.

13:33

Autor: Boris Kanazir

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Ove subote gost emsije "Klasa optimist" bio je riječki glumac, strastveni lokalpatriot, navijač Rijeke i Juventusa, zaljubljenik u motore...

Lucio Slama glumac je Talijanske drame HNK-a Ivana pl. Zajca u Rijeci. Za glumu se zainteresirao još u djetinjstvu: u prvom razredu osnovne škole bio je zadužen da izgovori pionirsku zakletvu, njegove učiteljice prepoznale su talent i nastavile mu dodjeljivati u različitim školskim predstavama, igrokazima i slično.

U riječkom kazalištu prvo je radio kao scenski radnik, a potom se ukazala prilika da počne i glumiti kao dio ansambla Talijanske drame. I danas se sjeća svoje prve premijere - predstave La finta ammalataCarla Goldonija. Osjećaj je, kaže, bio neopisiv, a i danas mu na pozornici najviše znači pljesak publike. 

S novim vodstvom, prije godinu dana, u HNK Zajc došao je i osjećaj otvorenosti, širine. Otvorio se prostor za veću suradnju ansambala, pa tako i Lucio, kao član Talijanske drame, sudjeluje u novoj predstavi - mjuziklu Sušak, Sušak čija je premijera najavljena za 12. rujna.

O intendantu Oliveru Frljiću Slama kaže sve najbolje: on je čovjek s vizijom kazališta koja izlazi iz klasičnih granica. "Od njega jednog dana očekujem da pokrene jednog vječnog Goldonija u nekoj novoj, otkačenoj verziji, prilagođenoj trenutku", kaže Lucio Slama i dodaje da je općenito u životu otvoren i nikoga ne mrzi.

Uz kazalište, koje je istovremeno posao i ljubav, gost Klase optimist veliki je nogometni fan: strastveno navija za Rijeku i talijanskog prvoligaša Juventus. Svojevremeno je osnovao i prvi riječki klub navijača Juventusa, a obožava i vožnju na dva kotača. S Luciom Slamom razgovarala je Iva Pavletić Crnić:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.