Hrvatski radio

Radio Rijeka

13:33 / 26.07.2021.

Autor: HRT - Radio Rijeka

Lučka kapetanija Rijeka: dvije akcije spašavanja

Foto: MMPI

Foto: MMPI

Foto: - / -

Lučka kapetanija Rijeka bila je u nedjelju 25. srpnja angažirana u dvije akcije spašavanja. U spašavanju osobe koja je pala sa stijene u uvali Soline angažiran je i HGSS, a ispred Rajske plaže u Lopar prevrnula se brodica.

Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru primila je u nedjelju 25. srpnja 16:04 sati dojavu da se u uvali Soline u blizini Selca nalazi osoba s težim ozljedama koje su posljedica pada prilikom penjanja na stijene, stoji u izvještu Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Kako unesrećenom nisu mogli pružiti pomoć s obale, Lučka kapetanija Rijeka je poslala motorni brod Vid, ali on zbog velikoga gaza nije mogao prići unesrećenoj osobi pa je u akciju pozvana Hrvatska gorska služba spašavanja. Ozlijeđena osoba je hitnoj medicinskoj pomoći predana u 17:13 sati.

U 16:45 sati su u MRCC Rijeka primili poziv o brodici što se prevrnula ispred Rajske plaže u Loparu na otoku Rabu. Dvoje stranih državljana isplovilo je po jakom jugu, pa je more naplavilo brodicu. Kapetan lučke ispostave Rab krenuo je vozilom, a lokalni ronilački klub pozvao je da sa svojim plovilom izađu do unesrećenih.

Unesrećene je u međuvremenu spasio strani državljanin i iskrcao ih u luci, dobrog su zdravstvenog stanja i nisu zatražili medicinsku pomoć. Brodica duljine 4,1 m na kraju je potonula, izvijestili su iz Ministarstva.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.