Hrvatski radio

Radio Rijeka

Luda, duga noć - kako je Rijeka slavila pobjedu Hrvatske

08.07.2018.

07:52

Autor: Boris Kanazir

Foto: Goran Kovačić / Pixsell

Foto: Goran Kovačić / Pixsell

Foto: - / -

Hrvatska nogometna reprezentacija igrat će u polufinalu Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji! Utakmica četvrtfinala protiv domaćina ponovno je donijela pravi test za živce, ali to nije umanjilo slavlje navijača, koje je diljem Hrvatske potrajalo dugo u noć.

Još jednom 90 minuta utakmice završilo je izjednačeno, 1:1. I u sljedećih 30 minuta produžetaka po jedan su gol postigli i hrvatski i ruski nogometaši. U izvođenju jedanaesteraca više je spretnosti, koncentracije, preciznosti i sreće bilo na strani Hrvatske - 4:3, pa je ukupni rezultat nakon 120 minuta igre i udaraca s bijele točke bio 5:6 za Hrvatsku.

Uspjeh na tragu velike bronce sa svjetskog prvenstva u Francuskoj prije točno dva desetljeća izazvao je veliku euforiju među navijačima diljem Hrvatske, pa tako i u Rijeci. Utakmica se organizirano pratila na Gatu Karoline Riječke, ali i u gotovo svim ugostiteljskim objektima u gradu.

Kada su se poslije utakmice u središte grada zaputili i svi oni iz drugih kvartova i riječke okolice, nastao je prometni kolaps. No nikome gužva nije smetala - slavili su vozači, suvozači i putnici, slavili su pješaci... Veselje je potrajalo dugo u noć i važno je da je prošlo bez posljedica. Fotografije i videozapis o sinoćnjoj atmosferi govore više od riječi:

Galerija
Foto: Goran Kovačić / Pixsell, Foto: -/-
Foto: Goran Kovačić / Pixsell, Foto: -/-Foto: Goran Kovačić / Pixsell, Foto: -/-Foto: Goran Kovačić / Pixsell, Foto: -/-Foto: Goran Kovačić / Pixsell, Foto: -/-Foto: Goran Kovačić / Pixsell, Foto: -/-Foto: Goran Kovačić / Pixsell, Foto: -/-Foto: Goran Kovačić / Pixsell, Foto: -/-Foto: Goran Kovačić / Pixsell, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.