Hrvatski radio

Radio Rijeka

Luka Rijeka: otvoren skladišni terminal vrijedan 30 milijuna eura

20.12.2017.

15:38

Autor: Josip Krmpotić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Najveća investicija Luke Rijeka u posljednjih 40 godina, skladišni terminal vrijedan 30 milijuna eura, primopredan je u Industrijskoj zoni Kukuljanovo. Svečanosti na gotovo 100 tisuća kvadrata skladišnoga prostora nazočili su ministar državne imovine Goran Marić i predsjednik HGK Luka Burilović.

"Ponosni smo na 18 posto bolje rezultate kontejnerskog prometa, na dokapitalizaciju kroz koju smo i došli do financija, ali i na strateškog partnera, poljsku OT Logistiku", kaže predsjednik Uprave Vedran Devčić.

"Gradnja projekta vrijednog 30 milijuna eura počela je lani u kolovozu, a danas imamo 26 tisuća kvadrata zatvorenog skladišnog protora, 36 tisuća kvadrata nadstrešnica, 12 tisuća kvadrata kontejnerskog terminala, uz starih 30 tisuća kvadrata, mi ćemo imati 100 tisuća kvadrata pod krovom i 3,5 kilometra industrijskog i željezničkog kolosjeka", nastavlja Devčić.

U Industrijskoj zoni ove godine nikle su 33 nove hale, kruna svega je novi terminal, dogodine još milijun kvadrata. Grad Bakar potvrđuje da ima najjaču industrijksu zonu u Hrvatskoj, Grad Rijeka rasteretit će središte.

"Otvaranjem ovih skladišta otvara se mogućnost rasterećenja dijela prostora koji se koriste za lučku djelatnost, prije svega mislim na područje Delte, da se namjeni za primjereniju djelatnost u samom centru grada", kaže gradonačelnik Vojko Obersnel.

U 2018. krenut će obnova starih, sedamdesetih godina izgrađenih skladišta, ali i još nešto bolje, najavljuje Vedran Devčić. "34 milijuna eura bespovratnih sredstava za kompletnu obnovu infrastrukture, prometne, željezničke i dalje unutar Luke u bazenima Rijeka i Bakar."

Iz Bakra i Rijeke Luka veselo plovi u novu - poslušajte prilog:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.