Hrvatski radio

Radio Rijeka

Luka Rijeka: pad prometa nas brine, ali ne zatvaramo oči pred problemima

12.10.2018.

15:35

Autor: Josip Krmpotić

Foto: Pixsell

Foto: Pixsell

Foto: - / -

Pad prometa u prvom kvartalu od 24 posto te nakon šest ovogodišnjih mjeseci od 17 posto dovoljan je razlog za zabrinutost i sazivanje Gospodarsko-socijalnog vijeća PGŽ jer jedino zajedno možemo Luku Rijeka napraviti konkurentnijom i ući u utakmicu s kolegama iz Kopra ili Trsta.

Negativni trendovi nažalost traju 10 do 20 godina i ne možemo to učiniti samo tako, čarolije ne postoje, ali pred problemima ne zatvaramo oči svjesni da ni uvjeti rada, a ni sredstva za rad nisu na optimalnom nivou, rečeno je nakon izvanredne sjednice Gospodarsko-socijalnog vijeća PGŽ povodom trenutnog stanja u trgovačkom društvu Luka Rijeka. 

Razvoj riječkoga prometnoga pravca interes je i Republike Hrvatske pa vjerujemo da Luci ne prijeti sudbina naših brodogradilišta, rečeno je na sastanku u Rijeci. Vlasnici Poljaci čini se, ne odlaze iz Luke, a evo što su novinarima izjavili predstavnik Sindikata Predrag Kramarić i član Uprave Luke Rijeka Tomislav Kalafatić - poslušajte:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.