Hrvatski radio

Radio Rijeka

Luka Rijeka u problemima- rat Rusije i Ukrajine prouzrokuje troškove

25.02.2022.

13:28

Autor: Josip Krmpotić

Luka Rijeka

Luka Rijeka

Foto: - / Luka Rijeka

Tragična situacija na prostorima Rusije i Ukrajine nikoga ne ostavlja ravnodušnim, bez obzira radilo se o svakodnevnim patnjama ljudi ili pak razmišljanjima o poslovnoj suradnji poduzeća koja su na bilo koji način vezana uz oba tržišta.

Jedna od tvrtki s našega područja koja itekako osluškuje i prati ratna zbivanja je Luka Rijeka. Svaki novi dan traže se nova rješenja i nova promišljanja budućnosti, što u ratnim okolnostima na rusko-ukrajinskim prostorima nije lako.

Rat Rusije i Ukrajine kao i svaka slična situacija generiraju troškove, sukobi nikad nisu donijeli ništa dobro, no u našim terminalima spremni smo za prekrcaj rasutih tereta, željeza i žita. Analiziramo situaciju, razgovaramo sa svim klijentima, spremamo se za novu sitaciju i daljnje korake.

Duško Grabovac

Duško Grabovac, predsjednik Uprave Luke Rijeka, dodao je kako će im dio prometa sigurno pasti, ali će isto tako doći i do intenziviranja prekrcaja u lukama za rasute terete, silosima i na kolosjecima. 


Poslušajte cijeli razgovor:

Duško Grabovac- razgovor

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.