Hrvatski radio

Radio Rijeka

Luketić: Otvorite srce da biste i u razredu zakoračili u stvaralaštvo

23.11.2015.

11:49

Autor: Nenad Lučić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Hvalevrijedni uspjesi u obrazovanju ne događaju se samo djelatnicima škola iz velikih gradova, a to potvrđuje i primjer učiteljice Osnovne škole Ivana Gorana Kovačića iz Delnica Evice Luketić, koja je uvrštena među ovogodišnje dobitnike najveće prosvjetne nagrade "Ivan Filipović".

Učiteljski staž Evice Luketić traje gotovo tri i pol desetljeća, a o njezinoj uspješnosti govori podatak da je komisiji za odabir dobitnika nagrade priložila čak 208 priznanja što su ih njezini učenici osvojili samo u posljednjih desetak godina na domaćim i međunarodnim natjecanjima.

Luketić smatra da pri ocjenjivanju učenika treba ponajprije vrednovati ono što su djeca dobro napravila. Tvrdi da se, unatoč stalnim promjenama u društvu i školstvu, temeljne vrijednosti časnog učiteljskog poziva nikada ne mijenjaju.

Dobitnici nagrade "Ivan Filipović", čak je četiri puta potvrđen status učitelja – savjetnika, a vrijedna nagrada kruna je njezine plodne karijere koju će dogodine privesti kraju odlaskom u mirovinu. Poslušajte razgovor:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.