Hrvatski radio

Radio Rijeka

Luksetiću vraćeno 70 tisuća kuna jamčevine, pisanu presudu još nije dobio

15.12.2017.

16:06

Autor: Biserka Belić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Danas je vraćena jamčevina od 70 tisuća kuna što su poznanici i prijatelji prikupili za Huanita Luksetića kako ne bi bio u istražnom zatvoru dok mu je trajalo suđenje zbog ilegalnog uzgoja marihuane, od koje je proizvodio ulje za liječenje svoje bolesti - multiple skleroze.

Presuda je donesena, pa je sud danas i vratio jamčevinu. Podsjećamo da je 39- godišnji Huanito Luksetić, oboljeli od multiple skleroze, prije oko mjesec dana na riječkom Općinskom sudu nepravomoćno osuđen na dvije godine zatvora "zbog ilegalne proizvodnje kanabisa i držanja marihuane radi prodaje", kako stoji u presudi. 

On i svjedoci tvrde da je od kanabisa, koji je godinama uzgajao u svojemu dvorištu u Bregima nedaleko od Matulja, proizvodio ulje za simptomatsko liječenje multiple skleroze. Njegov odvjetnik Vladimir Gredelj još nije od suda dobio pisanu presudu kako bi mogao uložiti žalbu.

"Potvrđujem da je danas jamčevina vraćena jer je i ispunjena svrha njenog određivanja. Luksetić je, naime, uredno dolazio na ročišta svaki put kad bi dobio sudski poziv, presuda je donijeta i to je to", rekao je odvjetnik i dodao: "U žalbi ćemo štošta napisati jer smo duboko razočarani takvom presudom koja nije uzela u obzir relevantne činjenice", istaknuo je Gredelj. Poslušajte izjavu:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.