Hrvatski radio

Radio Rijeka

Luksuzne jahte i hrvatske premijere na Rijeka Boat Showu

27.09.2022.

13:00

Autor: Neva Funčić

Monachus 70 Fly

Monachus 70 Fly

Foto: Privatna arhiva / -

 Riječki nautički sajam Rijeka Boat Show će od 30. rujna do 2. listopada na Gatu Karoline Riječke predstaviti rekordan broj od 80 izlagača, uz iskorak u premijerama hrvatske brodogradnje i segmentu luksuznih jahti. Vrata sajma bit će otvorena u petak i subotu od 10 do 19 sati, a u nedjelju od 10 do 17 i 30.

Sajam pod motom „Luka je grad, grad je luka" posjetiteljima će putem brojnih izlagača prezentirati atraktivne brendove iz svijeta nautike, plovila hrvatske male brodogradnje te mnoštvo raznolike prateće opreme.


Ove je godine reorganiziran prostor na gatu, tako da se predstavlja rekordnih osamdesetak izlagača, na kopnu i u moru, najavili su organizatori.


Novija događanja u Rijeci i okolici, vezana uz buduću nautičku luku Porto Baroš i ostale investicije u nautici, otvaraju nove mogućnosti da Rijeka Boat Show postane referentan sajam nautike, a grad Rijeka ono što je oduvijek i bio - "prvo more" većem dijelu Europe, istaknuo je direktor Rijeka Boat Showa Ivan Črnjarić.


Ove godine najavljene su brojne hrvatske premijere plovila.


Iskorak u luksuznom segmentu te prvo domaće predstavljanje najveće ikad serijski proizvedene motorne jahte u Republici Hrvatskoj - plovila MONACHUS 70 FLY, proizvođača Vineta iz Splita, koje je svjetsku premijeru imao na nautičkom sajmu u Veneciji u svibnju ove godine.


U tri sajamska dana organizatori očekuju preko 10.000 posjetitelja koji će imati što vidjeti, a neka od izloženih plovila i opreme i isprobati.


Za djecu do deset godina je ulaz na Rijeka Boat Show besplatan, cijena ulaznice za mlađe od 18 godina bit će 15 kuna, a za odrasle 30 kuna. Svečano otvorenje sajma najavljeno je u petak u 11 sati, vrata za posjetitelje bit će otvorena prva dva dana od 10 do 19 sati, a u nedjelju do 17 i 30.


Poslušajte najavu:

Rijeka Boat Show

Press konferencija uoči Rijeka Boat Show

Press konferencija uoči Rijeka Boat Show

Foto: Neva Funčić / Radio Rijeka

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.