Hrvatski radio

Radio Rijeka

Luksuzni turizam: Kvarner je već u vrhu kvalitetne turističke ponude

22.11.2021.

15:31

Autor: Olivera Vinković

Foto: Nel Paveltić / Pixsell

Foto: Nel Paveltić / Pixsell

Foto: - / -

Konferencija "Potencijali za razvoj luksuznog turizma na Kvarneru", održala se u ponedjeljak u Opatiji i okupila ljude koji turizam žive i koji nastoje predstaviti Hrvatsku u svijetu visokog turizma koji je u ovo pandemijsko razdoblje ostao na nogama.

Hrvatska je i ove godine bila jedna od najuspješnijih destinacija na Mediteranu, a luksuzni turizam ima velik utjecaj na tako dobre rezultate, rekla je u Opatiji ministrica turizma Nikolina Brnjac

Podsjetila je ministrica da luksuz i luksuzni turizam danas znače sigurno okruženje, gastronomija, ali i održivi turizam i odgovorni razvoj turističke destinacije. "Posebno nas veseli što će i ovdje na području Primorsko-goranske županije s razvojem Porto Baroša omogućiti se ulaz i za mega jahte", zaključila je Brnjac.

Direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić podsjetio je da Kvarner ima tri restorana s Michelinovim zvjezdicama što potvrđuje njegovu pripadnost u vrh najkvalitetnije turističke ponude u segmentu gastronomije.

"Ja vjerujem, kada s dobrom sinergijom i komunikacijom postignemo nekakav konsenzus da onda možemo zaista govoriti o perspektivi Opatije kao jedne od luksuznih turističkih destinacija", zaključio je Staničić. Poslušajte izvješće:

O luksuznom turizmu na Kvarneru, pripremila Olivera Vinković

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.