Hrvatski radio

Radio Rijeka

16:01 / 29.03.2019.

Autor: Hina

Maksimilian Percan podnio ostavku na mjesto direktora 3. maja

Maksimilian Percan u pratnji policije prepraćen u Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci (Foto: Iva Črnjar Ivančan / HRT - Radio Rijeka)

Maksimilian Percan u pratnji policije prepraćen u Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci (Foto: Iva Črnjar Ivančan / HRT - Radio Rijeka)

Foto: - / -

Iz Brodogradilišta 3. maj su danas izvijestili da su ostavke podnijeli direktor tog brodogradilišta Maksimilian Percan, predsjednik i članovi Nadzornog odbora 3. maja Veljko Grbac te Elvis Pahljina i Marinko Brgić, a svi su oni osumnjičeni u aferi Uljanik.

"Obavještavamo investicijsku javnost da je dana 29. ožujka društvo zaprimilo ostavku direktora 3. maj Brodogradilišta Maksimilijana Percana, koja stupa na snagu 27. ožujka, te ostavku Elvisa Pahljine na članstvo u Nadzornom odboru 3. maja, koja stupa na snagu istekom kalendarskog dana 29. ožujka. Također, imamo saznanja da su ostavke na članstvo u Nadzornom odboru podnijeli i Marinko Brgić i Veljko Grbac", objavio je 3. maj putem Zagrebačke burze. 

Nakon ostavke predsjednika i dva člana, u Nadzornom odboru 3. maja ostali su Goran Kutnjak i Juraj Šoljić.
Juraj Šoljić, koji u NO predstavlja radnike, rekao je za Hinu da će konzultacije za imenovanje nove Uprave biti danas i tijekom vikenda te da se nada da će u ponedjeljak biti održan sastanak s kojega bi bili predloženi novi članovi Uprave 3. maja.

Predsjednik Uprave 3. maja Maksimilian Percan te predsjednik i članovi Nadzornog odbora riječkog brodogradilišta - Grbac, Pahljina i Brgić, podnijeli su ostavke nakon što su zajedno s još devet osoba u utorak uhićeni u sklopu akcije Uljanik. Nakon saslušanja kod suca istrage Županijskog suda u Rijeci Duška Tišme u četvrtak je određeno zadržavanje u istražnom zatvoru, na 30 dana, za Giannija Rossandu, Marinka Brgića, Dragutina Pavletića, Maksimilijana Percana, Silvana Kranjca i Veljka Grpca, dok će se ostali braniti sa slobode.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.