Hrvatski radio

Radio Rijeka

"Mala barka": europskim novcem do novih turističkih proizvoda

25.04.2016.

15:44

Autor: Josip Krmpotić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Turistička valorizacija pomorske, ribarske i brodograditeljske baštine sjevernoga Jadrana kroz stvaranje novih turističkih proizvoda – sve se to želi postići "Malom barkom", zajedničkim projektom Primorsko-goranske županije, Općine Izola te turističkih zajednica Izole i Kvarnera.

Puno se toga može kad se hoće, potvrdila je završna konferencija projekta "Mala barka". Gotovo 700 tisuća eura - a većina sredstava povučena je iz fondova EU - iskorišteno je u manje od dvije godine. U tome su razdoblju, osim zabavno-edukativnih manifestacija održanih u Izoli, Mošćeničkoj Dragi i Rijeci, otvoreni muzejski prostori vezani uz tradicijsko pomorstvo, ribarstvo, brodogradnju.

A sve zbog želje da zajednički projekt turističke valorizacije pomorske, ribarske i brodograditeljske baštine sjevernoga Jadrana na hrvatskoj i slovenskoj obali - uspije! Ako je vjerovati završnici projekta, uspjeh je tu: promovirana je materijalna i nematerijalna baština, zajednička želja za uspjehom je dominirala, i na kraju je ostalo prijateljstvo jako poput brodskih konopa.

Evo kako "Malu barku" i njenu sadašnjost, ali i budućnost, vide direktor TZ Izola Dean Kocjančič i direktorica TZ Kvarnera Irena Peršić Živadinov:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.