Hrvatski radio

Radio Rijeka

15:44 / 25.04.2016.

Autor: Josip Krmpotić

"Mala barka": europskim novcem do novih turističkih proizvoda

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Turistička valorizacija pomorske, ribarske i brodograditeljske baštine sjevernoga Jadrana kroz stvaranje novih turističkih proizvoda – sve se to želi postići "Malom barkom", zajedničkim projektom Primorsko-goranske županije, Općine Izola te turističkih zajednica Izole i Kvarnera.

Puno se toga može kad se hoće, potvrdila je završna konferencija projekta "Mala barka". Gotovo 700 tisuća eura - a većina sredstava povučena je iz fondova EU - iskorišteno je u manje od dvije godine. U tome su razdoblju, osim zabavno-edukativnih manifestacija održanih u Izoli, Mošćeničkoj Dragi i Rijeci, otvoreni muzejski prostori vezani uz tradicijsko pomorstvo, ribarstvo, brodogradnju.

A sve zbog želje da zajednički projekt turističke valorizacije pomorske, ribarske i brodograditeljske baštine sjevernoga Jadrana na hrvatskoj i slovenskoj obali - uspije! Ako je vjerovati završnici projekta, uspjeh je tu: promovirana je materijalna i nematerijalna baština, zajednička želja za uspjehom je dominirala, i na kraju je ostalo prijateljstvo jako poput brodskih konopa.

Evo kako "Malu barku" i njenu sadašnjost, ali i budućnost, vide direktor TZ Izola Dean Kocjančič i direktorica TZ Kvarnera Irena Peršić Živadinov: