Hrvatski radio

Radio Rijeka

Male maškare u nedjelju vladaju Opatijom

20.01.2016.

15:28

Autor: Marijana Smokvina

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Opatija već dvadeseti put organizira maškaranu povorku za najmlađe. Ovogodišnji Dječji karnevalski korzo bit će u nedjelju 24. siječnja, zbog čega će na snazi biti i posebna regulacija prometa u središtu Opatije.

Radi održavanja Dječjega karnevalskog korza od 12 do 16 sati za sav promet bit će zatvorena Ulica maršala Tita od raskrižja s Ulicom dr. M. Laginje i Ul. F. Peršića do Slatine. Od zgrade gradske uprave do Ulice dr. M. Laginje Ulica maršala Tita bit će jednosmjerna u pravcu grada, a Ulica dr. M. Laginje jednosmjerna u pravcu Nove ceste. Organizatori pozivaju vozače da ne parkiraju vozila uz glavnu opatijsku prometnicu jer će ih ukloniti specijalno vozilo pauk.

Oko dvije tisuće malih maškara iz Hrvatske i Slovenije prodefilirat će u nedjelju 24. siječnja glavnom opatijskom prometnicom. 20. Dječji karnevalski korzo počet će u 13 sati na opatijskoj tržnici, gdje će pusni gradonačelnik Duško Jeličić Dule ključeve grada predati dječjoj gradonačelnici.

Duž trase do kupališta Slatina bit će pet pozornica s kojih će male maškare bodriti poznati voditelji te glazbena pratnja. U Turističkoj zajednici Opatije pripremili su i brojna iznenađenja poput maskota iz omiljenih animiranih filmova kao što je Frozen i drugi. Svi sudionici okupit će se na kupalištu Slatina, gdje će ih dočekati poznati pjevač Jacques Houdek i zabavljati poznatim dječjim pjesmama.

Svi sudionici karnevalske povorke okrijepit će se krafnama i toplim čajem. Alternativa za slučaj lošeg vremena bit će sportska dvorana Marino Cvetković, ali prema riječima Željke Stašić iz opatijske turističke zajednice - problema ne bi smjelo biti jer se očekuje sunčan i hladan dan. Najavljuje Marijana Smokvina:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.