Hrvatski radio

Radio Rijeka

Mali Lošinj, Krk i Cres među najboljim hrvatskim gradovima!

22.10.2021.

11:58

Autor: Josip Krmpotić

Foto: Srećko Niketić / Pixsell

Foto: Srećko Niketić / Pixsell

Foto: - / -

U Novome Vinodolskom sinoć su proglašeni pobjednici izbora najboljih gradova u organizaciji portala Gradonačelnik.hr, Jutarnjeg lista i agencije Ipsos. 11 gradova ponijelo je titulu najboljega grada u pet kategorija, a Krk i Rovinj ponovili su naslov najboljih gradova po kvaliteti života.

U Varaždinu, Rovinju i Krku najbolje se živi, a u Samoboru, Svetoj Nedelji i u Malom Lošinju se najbolje razvija gospodarstvo. 

Mali Lošinj je prvi puta zaslužio naslov najboljega grada za gospodarstvo u konkurenciji malih gradova, a Cres je treću godinu zaredom proglašen najboljim malim gradom za obrazovanje, demografiju i mlade.

Pravi je to zamah i priznanje svima, ali i potvrda da itekako razmišljamo o boljoj budućnosti, rekla je gradonačelnica Maloga Lošnija Ana Kučić.

Iz Cresa javljaju da su ponosni na nagradu jer su imali moćnu konkurenciju u Krku i Komiži te se nadaju da će dobivena titula potaknuti ljude da ostanu na otoku. 

Grad Krk u izuzetno jakoj konkurenciji u segmentu kvalitete života, opet je uz Rovinj, proglašen najboljim u Hrvatskoj.

Poslušajte izjave gradonačelnice Maloga Lošnija Ane Kučić, gradonačelnika Cresa Marina Gregorovića te gradonačelnika otoka Krka Darija Vasilića:

Ponosna gradonačelnica i gradonačelnici, pripremio Josip Krmpotić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.