Hrvatski radio

Radio Rijeka

Malik fest vraća Trsatsku gradinu u srednji vijek

08.09.2018.

11:51

Autor: Matea Krmpotić, Boris Kanazir

Foto: Malik fest / Facebook

Foto: Malik fest / Facebook

Foto: - / -

Trsatsku gradinu ovoga vikenda nastanjuju viteški logori iz Hrvatske, Slovenije, Italije i Mađarske. Riječ je o Malik festu - festivalu legendi i mitova Istre i Kvarnera, koji ove godine donosi brojne novitete. Središnja je tema vezana za obilježavanje 900. godine od prvog spomena imena Frankopana.

Trsatska gradina ove je subote i nedjelje mjesto na kojem možete proći kroz vrata vremena i izgubiti se u čarima srednjega vijeka, poručuju organizatori - udruga "Ordo Sancti Viti" i "NEOS".

Tko od 16 sati tijekom ova dva dana dođe na Gradinu moći će naučiti mačevati, streličariti, baviti se kaligrafijom, postati vitez ili dama, igrati razne igre, pogledati spektakularnu bitku za Kaštel, vidjeti brojne predstave, stare zanate...

Također, pričat će se i prikazivati legende i mitovi Istre i Kvarnera, za posjetioce će biti otvorena srednjovjekovna krčma, a bit će i informacija o projektu "Putovima Frankopana". Što će se sve događati na Trsatskoj gradini u subotu i nedjelju, poslušajte u razgovoru s jednom od organizatorica Anikom Makovac:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.