Hrvatski radio

Radio Rijeka

Malinska dobiva samostalnu osnovnu školu

16.12.2015.

18:01

Autor: Larissa Smokvina, Boris Kanazir

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Nakon Omišlja i Malinska na otoku Krku dobit će samostalnu osnovnu školu. Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta odobrilo je njezino odvajanje od matične osnovne škole u Krku, donedavno najveće u Hrvatskoj.

Područnu školu Malinska-Dubašnica posjetio je primorsko-goranski župan Zlatko Komadina, a uz dozvolu za odvajanje od matične OŠ Fran Krsto Frankopan u Krku, razlog je i početak radova na izgradnji njezina novog dijela. Škola u Malinskoj među prvima je dobila sportsku dvoranu, a sada se želi omogućiti kvalitetnije odvijanje nastave u jednoj smjeni za 243 učenika u 16 razrednih odjela.

Malinska je, kao najveća krčka općina, svakako zaslužila svoju osnovnu školu, rekao je župan. Nakon što je početkom rujna kao samostalna škola učenike dočekala OŠ Omišalj, izdvajanjem škole u Malinskoj završava proces odvajanja i podjela, kaže županijska pročelnica za školstvo Edita Stilin. Razina kvalitete sada je još viša, stvorili smo doista lijepe uvjete za funkcioniranje svih naših osnovnih škola, dodaje Stilin.

Uvjet za osnivanje samostalne škole je da ona ima najmanje 150 učenika. Odvajanje škola u Omišlju i Malinskoj sigurno će koristiti i njihovoj dosada matičnoj krčkoj osnovnoj školi koja je, s 1300 učenika, bila najveća u Hrvatskoj.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.