Hrvatski radio

Radio Rijeka

Mališani darovali više od 500 paketa igračaka svojim vršnjacima

04.12.2015.

12:03

Autor: Olivera Vinković

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Ovotjednu humanitarnu akciju "Djeca daruju djecu za Svetog Nikolu", u kojoj se prikupljaju darovi za djecu lošijeg materijalnog stanja, Riječani su doista podržali te darovali više od 500 paketa raznih igračaka. Na štand na Korzu igračke su stizale i danas.

U prikupljanju darova sudjelovale su i osnovne škole i vrtići. Danas su darove donijela učenici OŠ Milan Brozović u Kastvu, riječke OŠ Kozala te djeca iz vrtića na Bulevardu. Mališani su zadovoljni jer mogu pomoći vršnjacima koji nisu u prilici dobiti darove.

Svoje plišance, razne društvene igre, autiće, barbike i ostalo darovali su s veseljem. Tako je na najbolji mogući način kraju privedena četverodnevna humanitarna akcija koju su organizirali Grad Rijeka i Hrvatsko-austrijsko društvo.

Poklon-pakete s igračkama dobit će petstotinjak djece koja su već u gradskom socijalnom programu. Poslušajte što su rekli mališani koji su došli darovati svoje igračke:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.