Hrvatski radio

Radio Rijeka

Malološinjska "Jadranka" namjerava graditi igralište za golf na Cresu

29.09.2016.

16:54

Autor: Hina

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Primorsko-goranska županija primila je prijedlog "Jadranke" iz Maloga Lošinja za izmjenu županijskoga prostornog plana radi izgradnje igrališta za golf na otoku Cresu te prijedlog vlasnika ribogojilišta u uvali Velom boku na Cresu za proširenje kapaciteta.

Odgovarajući na vijećničko pitanje na današnjoj sjednici Županijske skupštine, župan Zlatko Komadina je rekao da iz gospodarskog sektora dolaze inicijative, ali treba razmotriti njihovu prihvatljivost i opravdanost jer bi se u prostornom planu zbog takvih zahvata morala mijenjati namjena prostora. O projektima će se raspravljati na sljedećoj sjednici Županijske skupštine, najavio je župan.

Za oba projekta izrađene su stručne podloge i studije utjecaja na okoliš, a za treći predloženi projekt, izgradnju vodenog parka i kampa na otoku Krku, u koje bi ulagao GP Krk, dokumentacija nije završena pa se on još neće razmatrati.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.