Hrvatski radio

Radio Rijeka

Mandatarka nove srpske vlade redovito ljetuje u Staroj Baški

16.06.2017.

12:08

Autor: Josip Krmpotić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Odluka Predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da mandat za sastav nove Vlade povjeri ministrici državne uprave i lokalne samouprave Ani Brnabić posljednjih je dana u središtu pozornosti brojnih medija. Istražili smo što Brnabić veže uz Staru Bašku na Krku:

Izbor Ane Brnabić za ministricu državne uprave već je 2016. godine izazvao dosta pozornosti u svijetu zbog njene neskrivene homoseksualne orijentacije. U Srbiji to je bio razlog za oštre reakcije oporbe, ali susjedi će svoje probleme riješiti sami.

U našem kraju Ana Brnabić nije nepoznato lice: rođena je 1975. godine u Beogradu, ali jedan dio obiteljskog stabla veže je uz otok Krk na koji često svraća tijekom ljeta. Točnije odredište je - Stara Baška.

Načelnik Općine Punat Marinko Žic gospođu Brnabić ne poznaje osobno, ali je vezan uz dio njene obitelji i potvrdio nam je dio već ispričanih priča. Nada se da će Skupština Srbije povrditi njen mandat na čelu nove Vlade, a kakve to veze ima sa Starom Baškom, poslušajte:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.