Hrvatski radio

Radio Rijeka

Marčelji u subotu prosvjeduju protiv ŽCGO Marišćina

17.07.2020.

13:30

Autor: Josip Krmpotić

Foto: Vladimir Jurić / HRT - Radio Rijeka

Foto: Vladimir Jurić / HRT - Radio Rijeka

Foto: - / -

Ako je vjerovati osjetima žitelja Marčelji, situacija na prostoru oko ŽCGO Marišćina nije dobra nego upozoravajuća. Upravo zbog toga u subotu 18. srpnja u 9 sati ispred Centra organiziraju prosvjedni skup.

Prosvjedni skup žitelja Marčelji je reakcija na izvješće Nastavnog zavoda za javno zdravstvo naručeno od strane Ekoplusa o evidentiranim trovanjima i visokim koncentracijama velikog broja kancerogenih spojeva.

Smrad je i dalje prisutan svaku večer, tvrde ugroženi, a s druge starne tvrtka Ekoplus uvjerava ih da je sve daleko povoljnije nego im se čini. Županija naručje studije o utjecajima na zdravlje i život, objavljuje javne natječaj za izbor direktora tvrtke, a vrijeme prolazi.

Traži se zatvaranje Centra, donose zaključci, a sve otprilike sliči na priču oko LNG-a na otoku Krku. Vijećnik u županijskoj skupštini PGŽ i član Kriznog eko-stožera Marišćina Josip Katalinić upozorava, poslušajte:

Josip Katalinić: Tražimo ispitivanje utjecaja otkrivenih kancerogenih elemenata na okolno stanovništvo, pripremio Vladimir Jurić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.