Hrvatski radio

Radio Rijeka

10:50 / 23.06.2018.

Autor: Vladimir Jurić, Boris Kanazir

Margaretino leto otvara šetnja bakarskom povijesti posvećena Frankopanima

S jedne od prijašnjih šetnji kroz povijest (Foto: TZ Bakar)

S jedne od prijašnjih šetnji kroz povijest (Foto: TZ Bakar)

Foto: - / -

Večeras se u Bakru otvara tradicionalno "Margaretino leto". I ovogodišnja kulturno-zabavna manifestacija, koja će potrajati do 28. srpnja, ponudit će posjetiocima bogat program. "Margaretino leto" zajednički su pripremili Turistička zajednica grada Bakra i Grad Bakar.

Današnji program počinje u 18 sati tematskom "Šetnjom kroz povijest - Doba Frankopana", uz 900. obljetnicu prvog spomena imena Frankopana. Ista šetnja ponavlja se i u 20 sati. Većina događanja bit će u unutrašnjosti nedavno obnovljenog franskopanskog kaštela u Bakru. Svečano otvaranje zakazano je za 22 sata, a kulminacija večeri bit će koncert Marka Škugora ispred kaštela.

Sve do 28. srpnja "Margaretino leto" nudi susret dječjih zborova, kazališne predstave, BIS fest, kino pod zvijezdama, modnu reviju, večer klapa, pomorsku bitku, glazbene koncerte... Više o današnjim i ostalim događanjima u našem je programu govorila direktorica ureda TZ Bakar Sonja Jelušić Marić:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.