Hrvatski radio

Radio Rijeka

Mariborski list "Večer": Ugovori s hrvatskim anesteziolozima su nezakoniti

22.02.2017.

10:49

Autor: Biserka Belić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Mariborski list "Večer" piše da se bivšeg direktor KBC-a Maribor sumnjiči za kazneno djelo zloporabe ovlasti i izvlačenje osobne koristi zbog nezakonitog posredovanja i sklapanja ugovora s anesteziolozima iz Zagreba i Rijeke.

Riječki i zagrebački anesteziolozi godinu dana vikendom pri operacijama pomažu kolegama u Mariboru zbog manjka slovenskih anesteziologa. Slovenska policija je potvrdila da su u bolnici pregledali dokumentaciju o tom slučaju, a da državno tužiteljstvo ispituje slučaj radi mogućeg podizanja optužnice, piše mariborski list "Večer".

Alen Protić, predstojnik Klinike za anesteziologiju i intenzivno liječenje riječkog KBC-a, to ovako komentira: "Odlazak u Maribor je dogovoren s posrednikom koji je i omogućio ugovore koji su nama bili prihvatljivi. U tom smislu mi smo zadovoljni i sa suradnjom s kolegama, dobro smo prihvaćeni, i ide prijedlog o produženju ugovora na sljedećih godinu dana. Svi porezi i sva davanja su riješena tako da mislim da se radi o neprofesionalnosti slovenskog novinarstva i policije. Naime, puno je netočnih tvrdnji izneseno u slovenskim medijima što uopće nemam potrebu komentirati."

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.