Hrvatski radio

Radio Rijeka

Marić: Promet u dućanima jučer bio 41 posto veći nego na isti datum lani

15.03.2020.

15:45

Autor: Hina

Foto ilustracija: Pixsell

Foto ilustracija: Pixsell

Foto: - / -

Ministar financija Zdravko Marić izjavio je da je u subotu, u odnosu na isti dan prošle godine, potrošnja u trgovinama bila ukupno povećana 41 posto. Pohvalio je sve prodavače, skladištare, vozače, blagajnice i blagajnike za posao koji odrađuju.

"U odnosu na isti dan prošle godine, jučer je ukupno povećanje u odnosu na isti dan prošle godine bilo 41 posto", rekao je ministar u danas novinarima nakon sastanka Nacionalnog stožera civilne zaštite u Vladi.

Naglasio je kako je početkom subote bio "dodatni pritisak" na trgovine, ali da su se "prema kraju dana stvari dodatno stabilizirale".

"Pojedini trgovački lanci govorili su mi da je u prvom dijelu dana potrošnja bila blizu gotovo dvostrukog iznosa u odnosu na isti dan prošle godine, no prema kraju dana stvari se dodatno stabilizirale", rekao je ministar.  

Pohvalio je sve skladištare, vozače, blagajnice i blagajnike za posao koji odrađuju. "Svi koji smo išli u dućane uvjerili smo se da rade odličan posao", rekao je Marić, navodeći da se u to i osobno uvjerio odlaskom u "svoj dućan".

"Kad sam sinoć otišao vidjeti situaciju u svom dućanu, ljudi koji su cijelu noć radili punili su police", rekao je ministar financija.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.