Hrvatski radio

Radio Rijeka

Marijana Biondić: Cjelogodišnja ponuda motiv je za dolazak u Crikvenicu

15.09.2018.

13:49

Autor: Boris Kanazir

Foto: Boris Kanazir / HRT - Radio Rijeka

Foto: Boris Kanazir / HRT - Radio Rijeka

Foto: - / -

Značajnu turističku obljetnicu ove godine obilježava i Crikvenica: prije točno 130 godina ondje je započeo organizirani turizam otvaranjem kupališta. Rivijera Crikvenica poznata je po bogatom cjelogodišnjem programu, a o svemu što nudi u našem je programu govorila direktorica TZ Marijana Biondić.

Crikvenica je tijekom cijele godine puna događanja: sezona počinje 01. siječnja i završava 31. prosinca. Naša je ideja gostima ponuditi motiv za dolazak, bilo jednodnevni, bilo višednevni, od maškara, preko proljetnih događanja, zatim glavne turističke sezone, kada su različiti programi svakog dana u tjednu, do jesenskih i zimskih tematskih vikenda, govori predsjednica Turističke zajednice grada Crikvenice Marijana Biondić.

I ovoga vikenda u Crikvenici je živo: traju "Cvjetno-slatki dani" posvećeni ukrasnom bilju i slasticama. Domaći i gosti mogu, među ostalim, sudjelovati u raznim radionicama, primjerice kako prema tradicionalnoj recepturi napraviti kroštule i fritule. Sljedećeg tjedna sve će biti u znaku ljubimaca: događanje se zove "Crikvenica 4 Pets", koji će, uz kupanje i odmor u kafiću za pse, moći sudjelovati i u različitim natjecanjima.

U sva svoja događanja Crikveničani uključuju domaće stanovništvo - ribare, obrtnike, domaćice, umirovljenike. Oni sudjeluju u radionicama s turistima i to sve svima sviđa, tumači Biondić. U svaki program uloženo je puno truda i promišljanja, pa onda i ne čudi da je Crikvenica prošle godine dobila nagradu kao zdravstveno odredište, a 2014. je proglašena najuspješnijim odredištem kreativnog turizma u svijetu.

Ljubavna stazica s deset "mjesta za ljubljenje", ujedno i odličnih točaka za fotografiranje, uz koju ide i posebna karta, Cesta plave ribe, brojne druge šetnice i biciklističke staze samo su dio svega onoga što Crikvenica, uključujući i Dramalj, Jadranovo i Selce, nudi svojim posjetiocima.

Postoji i turistička kartica koja omogućuje popuste na odabranim mjestima - suvenirnicama, trgovinama, sportskim sadržajima, a sve što turisti trebaju učiniti je ispuniti anketu vezanu za ponudu. Taj su projekt, kao i mnoge druge, crikvenički turistički djelatnici ostvarili u suradnji s turističkim zajednicama Novog Vinodolskog i Vinodolske općine.

O počecima crikveničkog turizma, njegovu razvoju i današnjoj bogatoj i nadaleko prepoznatoj ponudi u našoj je emisiji Kaf'e govorila direktorica Turističke zajednice Crikvenice Marijana Biondić, poslušajte:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.