Hrvatski radio

Radio Rijeka

Marin Blažević kandidirat će se za intendanta HNK Ivana pl. Zajca

04.05.2016.

15:03

Autor: Odri Ribarović, Tatjana Sandalj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Marin Blažević, dramaturg i ravnatelj Opere HNK Ivana pl. Zjaca, potvrdio je danas da će se kandidirati za mjesto intendanta riječkog Kazališta, nakon što s te funkcije u srpnju odstupi Oliver Frljić.

Marin Blažević u riječkom je Kazalištu dvije godine, a suradnju želi nastaviti i dalje, i to na mjestu intendanta za koje će se kandidirati. "Da, hoću, kandidirat ću se. To sam odlučio prije svega zbog obaveza koje osjećam prema riječkoj publici. Ja sam rođeni Riječanin, moja cijela obitelj je u Rijeci i ono što smo uspjeli u protekle dvije godine, a to je vratiti jedan veliki dio publike koja dugo vremena nije dolazila u kazalište, što oni sad ponovno jesu naši redoviti gosti i želim s njima nastaviti surađivati", izjavio je Blažević.

Podsjećamo, Oliver Frljić će s mjesta intendanta u srpnju ove godine prijeći u tim za realizaciju projekta EPK, a za vođenje Kazališta do izbora novog intendanta, Gradskom vijeću je predložen Marin Blažević. "S obzirom na zahtjevnost i ozbiljnost ove programske linije unutar EPK projekta, ali i s obzirom na odgovornost koju zahtijeva funkcija intendanta nacionalnog kazališta, Oliver Frljić svoj će rad u Rijeci nastaviti u okviru projekta Europske prijestolnice kulture", stoji u priopćenju HNK Ivana pl. Zajca. To neće značiti i prekid njegove suradnje s HNK Ivana pl. Zajca, tvrde iz Kazališta i dodaju da će upravo u okviru realizacije EPK programa biti ispunjen cilj druge sezone HNK - internacionalizacija kazališta. Poslušajte izjavu Marina Blaževića:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.