Hrvatski radio

Radio Rijeka

Marini Šur Puhlovski nagrada za najbolji neobjavljeni roman

17.05.2018.

10:05

Autor: Matea Krmpotić

Foto: Pixsell

Foto: Pixsell

Foto: - / -

Marina Šur Puhlovski dobitnica je VBZ-ove nagrade za najbolji neobjavljeni roman. U sklopu Vriska - riječkoga festivala književnosti, izdavačka kuća VBZ na svečanoj je dodjeli predstavila finaliste, a potom i pobjednicu.

Svečanost dodjele održana je sinoć u Rijeci u Guvernerovoj palači u sklopu 11. Vriska – festivala autora i sajma knjiga čiji su organizatori izdavačka kuća V.B.Z. i Udruga kulture Vrisak.

Glazbeni dio svečanosti pratio je riječki kantautor Marko Rogić s glazbenicima uključenima u projekt White on White.

Natječaj je bio otvoren do 15. siječnja 2018., a do tada je žiri zaprimio 112 rukopisa. Žiri u sastavu Zoran Ferić , Strahimir Primorac, Jagna Pogačnik, Drago Glamuzina i Mile Stojić, između šest finalista, odlučio je nagraditi roman "Divljakuša" uz obrazloženje da je riječ o "(anti)ljubavnom romanu; priči o "životu koji curi kroz prste".

Autorica je nagrađena novčanom nagradom u iznosu od sto tisuća kuna, a roman naziva "Divljakuša" Marine Šur Puhlovski je već u izlogu VBZ-a.

Evo što autorica kaže o nagradi i romanu:

Foto: Pixsell

Foto: Pixsell

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.