Hrvatski radio

Radio Rijeka

Marko Filipović: U blagajni Grada Rijeke se iduće godine očekuje 13 milijuna eura manje!

31.05.2023.

13:40

Autor: Neva Funčić

Novčanice eura

Novčanice eura

Foto: ilustracija / Pixabay

U blagajni Grada Rijeke 2024. godine 13 milijuna eura manje, izračunao je riječki gradonačelnik Marko Filipović nakon vladine power-point prezentacije poreznih izmjena. 

Nove porezne stope tek treba izračunati, a uz ukidanje prireza, gradski prihod umanjit će i povećanje osobnog odbitka, rekao je Filipović i dodao:

Ja očekujem prije svega da ćemo sjesti s Vladom. Ovo što se sada događa je ishitreno, nije bilo iskomunicirano s gradonačelnicima većih hrvatskih gradova. Izračuni se još uvijek rade, i tome treba pristupiti temeljito, suprotno od onoga što je napravila Vlada. Loptica je sada bačena na gradonačelnike da pronalaze rješenja za prihodnu stranu proračuna.

Marko Filipović

Pregovori o drugom rebalansu riječkog proračuna, kojeg Gradsko vijeće prošlog tjedna nije prihvatilo, nastavljaju se u čevrtak, 1. lipnja za kada je Filipović najavio razgovore s vijećnicima Akcije mladih i Unije Kvarnera.


Poslušajte razgovor:

Marko Filipović

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Tris

Tri aktualne teme tjedna, tri gosta i tri njihove glazbene želje. Budite uz Nevu Funčić svake srijede u 9:20 i doznajte što o najnovijim događajima kod nas i u svijetu misle njihovi akteri ili komentatori društvenih zbivanja!

Poslušajte u Slušaonici