Hrvatski radio

Radio Rijeka

Maršanić: Jelenje je općina s mnogim aktualnim aferama

15.09.2016.

14:43

Autor: Gloria Fabijanić Jelović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Rezultati internetske ankete koju su ispunjavali mještani Općine Jelenje govore da 70 posto stanovnika smatra da načelnik Ervin Radetić treba podnijeti ostavku. Na brojne nepravilnosti u načelnikovu radu upozorio je jelenjski PGS.

Evidentan je sukob interesa načelnika Općine Jelenje Ervina Radetića i njegove sestre Vande Radetić Tomić, koja piše i uređuje tekstove općinskoga glasila Jelenske novine, naglašeno je na današnjoj konferenciji za novinare PGS-ovoga ogranka Jelenje. Nakon sinoćnje sjednice Općinskoga vijeća zna se da je zamjenica načelnika Ana Linić Faraguna ostavku na tu dužnost podnijela zbog zdravstvenih problema.

Postavljeno je i pitanje zašto je sinoć potvrđeno osnivanje novoga trgovačkog poduzeća: apsurdno je da vijećnici Općine Jelenje o toj točki dnevnoga reda nisu dobili niti jedan dokument kojim bi načelnik opravdao osnivanje novoga komunalnog društva. Članovi PGS-a Jelenje smatraju da sada Radetić preko tog novog društva može radti sve i svašta.

Imamo i informaciju da će vrlo brzo i KD Jelen ići u stečaj, gdje je gubitak od četiri milijuna kuna. Ne zaboravimo da je u tom trgovačkom društvu jedini skupštinar načelnik, da je postavio i smijenio četiri direktora i komunalno društvo vjerojatno ide u stečaj", kaže dopredsjednik jelenjskoga PGS-a Robert Maršanić.

Nastavlja da Općina Jelenje nije više samo mjesto za lijep život, već i općina s mnogim aktualnim aferama. Bivša vlast u općinskoj je kasi ostavila tri milijuna kuna, a sada je minus oko četiri milijuna. "Pitamo se gdje su nestali ti novci, gdje se to potrošilo, samim tim što vidimo da nema nikakvih novih investicija, osim groblja koje se uredilo na području općine Jelenje", rekao je Maršanić. Poslušajte prilog:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.