Hrvatski radio

Radio Rijeka

Maruni su dobro rodili - fešta može početi!

06.10.2015.

15:07

Autor: Marijana Smokvina

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Iduća tri vikenda na području Lovranšćine rezervirana su za Marunadu. Tradicionalno, prvoga vikenda Marunada se održava u Lignju. Vikend poslije u delicijama od maruna uživat će se u Dobreću, dok će velika završnica biti zadnji vikend u listopadu u Lovranu.

Ovogodišnji urod maruna bolji je nego u protekle tri godine - borba protiv bolesti maruna urodila je plodom. "Prema prvim informacijama od uzgajivača urod će biti gotovo potpun. Ne vjerujem da će se cijena spuštati. Prošle godine je bila 50 - 60 kuna po kilogramu, a mislim da će na tome i ostati jer je potražnja velika", rekao je direktor lovranske turističke zajednice Vojko Brubnjak.

Hoteli su gotovo puni, a za sva tri vikenda Marunade u lovranskoj Turističkoj zajednici očekuju autobuse iz Austrije, Bavarske, Slovenije i Italije te domaće goste. Uz bogat glazbeni program i ponudu delicija od maruna organizatori su pripremili i niz kulturnih te sportskih događanja, a za one najmlađe - Miću marunadu. Poslušajte prilog Marijane Smokvine:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.