Hrvatski radio

Radio Rijeka

Maškarana nedjelja na Pehlinu i Trsatu

28.01.2016.

17:32

Autor: Tatjana Sandalj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Maškarani Pehlin i karnevalski koncert Gradske glazbe Trsat tradicionalno se događaju iste nedjelje u okviru programa Riječkog karnevala. Ove godine obje manifestacije slave i dvije ozbiljne obljetnice, u nedjelju 31. siječnja, od podneva na Pehlinu i od 19:30 na Trsatu.

Svake godine netko u Riječkom karnevalu slavi kakav okrugli rođendan ili koju drugu obljetnicu. Ove godine četvrt stoljeća slavio je Maškarani Rally Pariz-Bakar, a isto toliko slavi i Maškarani Pehlin. Manifestacija kojom tradiciju obahajanja po Pehlinu održavaju Pehlinarski feštari okuplja nekoliko tradicijskih skupina koje u nedjelju u podne krenu s okretišta autobusne linije broj 7 na Pehlinu do Doma gdje ih čeka glazba i okrepa. Ove godine Pehlinarcima u goste stižu Paščani, maškare Studene, Zamećani i zvončari iz Muna. 

Gradska glazba Trsat, koja i sama slavi 110. rođendan, već dvadeset godina organizira poseban karnevalski koncert u Trsatskoj čitaonici. Koncert je uvijek dobro posjećen, a karnevalske grupe koje im dođu u goste atmosferi daju dodanu vrijednost. Tema koncerta redovito je filmska glazba, ali uvijek ima i poslastica. Ove godine na alto saxophonu svirat će solistica Petra Zoretić uz pratnju Maria Buljana za klavirom.

Radio Rijeka prati događanja Riječkog karnevala posebnom emisijom Radio pod maskom, svakoga radnoga dana od 17:45, a pripremaju je Filomena - Tatjana Sandalj i Maletina - Iva Črnjar. Poslušajte:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.