Hrvatski radio

Radio Rijeka

Maškarana nedjelja: reli Pariz - Bakar, Carnival Snowboard, Balinjerada!

04.02.2018.

10:02

Autor: Tatjana Sandalj

Foto: Pixsell

Foto: Pixsell

Foto: - / -

Brojna maškarana događanja očekuju nas danas u Rijeci i okolici! Maškarani reli Pariz – Bakar starta s riječkog Pariza u 10:05, na Korzu će sudionici zastati da bi se pokazali publici od 10:30 do 11 sati, a onda kreću prema Kostreni i Bakru.

U Kostreni voze prvu vožnju spretnosti. U Bakru, na parkiralištu u Senjskoj ulici, drugu vožnju voze u 14 sati. Stigle su 62 prijave sudionika iz regije.

Deseti Carnival Snowboard Session počet će u 14 sati na Gatu Karoline Riječke. Na jedinstveno snowboard natjecanje tik do mora prijavljeni su natjecatelji iz šest zemalja, a na Gat je zbog toga dopremljeno 120 kubika snijega. 

Još je jedno događanje danas na programu Riječkoga karnevala: 27. Maškarani Pehlin počet će u 11 sati na okretištu autobusne linije 7 na Turkovu. Kretat će se lokalnim cestama do Doma na Pehlinu, pa vrijedi pripaziti na privremenu regulaciju prometa. 

35. Balinjerada u Opatiji počela je u 10 sati treningom i vožnjom taksi-balinjera, na kojima se može spuštati i publika. Start utrke je točno u podne, a u 12:30 počet će mimohod karnevalskih grupa. Zbog Balinjerade će promet kroz Opatiju biti posebno reguliran. Od 9 do 15 sati zatvorena je Ulica maršala Tita, od skretanja za opatijsku luku do Slatine. Parkiranje je zabranjeno već od jutros u 7 sati, a zaostala vozila premješta pauk.

Lovranski karneval počinje u 14 sati. Međunarodna karnevalska povorka kretat će se od hotela Excelsior do mula u Lovranu. Najavljeno je 40 karnevalskih grupa i 2.500 sudionika. Prvi put u toj povorci sudjelovat će Grobnički dondolaši. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.