Hrvatski radio

Radio Rijeka

Maškarani rally Pariz Bakar: ni snijeg ni kiša ne mogu im ništa

11.02.2017.

19:58

Autor: Tatjana Sandalj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Maškarani rally Pariz-Bakar, najstarija prateća sportska manifestacija Riječkog karnevala, vozi od riječkog Pariza do Bakra. Na ruti dugoj 37,8 kilometara ove je godine čak 65 vozila, više od 250 sudionika.

Prijelazni pehar za najuspješniju karnevalsku grupu koja će se pojaviti i na Međunarodnoj karnevalskoj povorci osvojila je grupa Veseli oldtimeri s maskom Donafjumana.

Karnevalsko-sportsko-turistička manifestacija Maškarani rally Pariz-Bakar najstarija je prateća sportska manifestacija Riječkog karnevala. Nakon što su prošle godine proslavili četvrt stoljeća, puknuti oktanci ove godine voze prvi od idućih 25 rallya. 

Po uzoru na slavni rally Pariz -Dakar, sudionici prolaze rutu dugu 37,8 kilometara od dijela Rijeke zvanog Pariz do Bakra. Prošle godine obnovljena je stara putanja pa sudionici nakon Rijeke prolaze preko Orehovice, Svilnog, Čavala, Cernika, Mavrinaca, Kukuljanova, Škrljeva, Kostrene do grada Bakra.

Sva vozila, njih 65 ove godine, su maskirana. Kao i svi sudionici, vozači i pratnja, a ima ih preko 250. Stigli su i gosti iz Italije i Slovenije, primjerice gosti iz Trsta kažu da voze Europom bez granica, iako su preko automobila rastegnuli i dvostruku, doduše ne i bodljikavu, žicu. Jutrošnja kiša nikoga nije omela, a ni snijeg nije smetao Pusnom društvu Cuklar iz Čabra koji rally voze s nizozemskom vjetrenjačom. Pogledajte i poslušajte, u nastavku pročitajte i popis najuspješnijih:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.