Hrvatski radio

Radio Rijeka

Maškarani rally Pariz-Bakar: prvi od idućih 25

06.02.2017.

14:54

Autor: Tatjana Sandalj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Najstarija sportska prateća manifestacija riječkog karnevala - Maškarani rally Pariz-Bakar na programu je u subotu 11. veljače. Autoklub Rijeka očekuje sudjelovanje pedesetak do šezdesetak vozila, a vozit će rutom dugom 37,8 kilometara.

Karnevalsko-sportsko-turistička manifestacija Maškarani rally Pariz-Bakar najstarija je prateća sportska manifestacija Riječkog karnevala. Nakon što su prošle godine proslavili četvrt stoljeća, puknuti oktanci ove će godine voziti prvi od idućih 25. rallya. 

Po uzoru na slavni rally Pariz -Dakar, sudionici prolaze rutu dugu 37,8 kilometara od dijela Rijeke zvanog Pariz do Bakra. Prošle godine obnovljena je stara putanja pa sudionici nakon Rijeke prolaze preko Orehovice, Svilnog, Čavala, Cernika, Mavrinaca, Kukuljanova, Škrljeva, Kostrene do grada Bakra.

Na putu ih ne očekuju pustinjske oluje, ali do sada su izdržali i prevladali sve zamke primorske zime, osim jedne godine kada je rally odgođen zbog zaleđenih cesta. Još je rano govoriti o prognozi, ali prijave u Autoklub Rijeka pristižu neprestano: ima ih i iz Italije, Slovenije, Zagreba...

Sva vozila i svi sudionici moraju biti maskirani, maske ponekad kompliciraju obvezne vožnje spretnosti koje se po sportskim pravilima voze u Kostreni i Bakru, ali zato često najavljuju što to karnevalisti pripremaju za veliku završnicu - međunarodnu povorku Riječkog karnevala.

O tome kako teku pripreme za subotu više smo doznali od Tomislava Šepića iz Autokluba Rijeka, poslušajte: 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.