Hrvatski radio

Radio Rijeka

Maškare? Da, ali uz strogo poštivanje epidemioloških mjera!

21.01.2021.

13:14

Autor: HRT - Radio Rijeka

Maska preko maske za karneval 2021. (Foto: Goran Kovačić / Pixsell)

Maska preko maske za karneval 2021. (Foto: Goran Kovačić / Pixsell)

Foto: - / -

Nakon brojnih upita o održavanju maškaranih povorki i ostalih karnevalskih događanja, Županijski stožer Civilne zaštite podsjeća da i dalje vrijedi odluka Nacionalnog stožera o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja. Odluka je na snazi do 31. siječnja.

Prema toj odluci, dozvoljeno je održavanje javnih događanja i okupljanja na kojima može biti do 25 osoba na jednom mjestu i gdje razmak između osoba mora biti najmanje 1,5 metara na otvorenom, odnosno dva metra u zatvorenom prostoru.

Sve osobe na području Republike Hrvatske obvezne su pridržavati se strogih mjera fizičkog distanciranja, svih propisanih protuepidemijskih mjera, posebnih preporuka i uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo te nužnih epidemioloških mjera propisanih tom odlukom, podsjeća Županijski stožer.

Kontrolu poštivanja mjera, pa tako i kontrole poštivanja ograničenja kod javnih okupljanja, provode djelatnici Ravnateljstva Civilne zaštite, inspektori Državnog inspektorata, policijski službenici i civilna zaštita grada ili općine, ovisno o mjestu nadzora.

Isto tako, iz Županijskog stožera napominju da podržavaju pusne običaje i tradiciju našega kraja, ali uz poštivanje svih propisanih epidemioloških mjera, za čije je provođenje odgovoran organizator manifestacije.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.