Hrvatski radio

Radio Rijeka

Maškarice danas „okupirale“ riječki Korzo

16.02.2019.

14:38

Autor: Radio Rijeka

Foto: Virna Baraba / Radio Rijeka

Foto: Virna Baraba / Radio Rijeka

Foto: - / -

Danas na riječkom Korzu najmlađi pokazuju koliko je velika dječja mašta i kreativnost. Cijela vojska vrtićara i osnovnoškolaca prezentira svoje maske i pokazuju koliko se trud uložen u izradu maski itekako isplati.

U 13 sati krenula je maškarana povorka najmlađih, koji su garancija da će se i u budućnosti njegovati karnevalska tradicija. U povorci sudjeluje gotovo 5.000 djece u 62 karnevalske grupe vrtićke i osnovnoškolske dobi. Zabave i plesa na Korzu danas sigurno ne nedostaje. Prije početka povorke zabavljali su nas zborovi Mali Riječani, Morčići, Male Tratinčice i Tratinčice, a na Trgu Republike Hrvatske Prve riječke mažoretkinje.

Nova Kraljica Riječkog karnevala Nikol Marelja Bošnjak i Meštar Toni predvodili su Dječju karnevalsku povorku zajedno s novim princom Daliborom Vranješom i princezom Leonom Tepša te njihovim pratiteljima Rokom Miše Videčak, Stellom Paulić i Magali Paliskom.

Povorka se kreće rutom od Rive, preko Trga 111. brigade HV-a, Trga Republike Hrvatske, Korza, Scarpine ulice, Trga bana Jelačića, Ribarske ulice, pa do Grobničke rive, a završava u zgradi Export Delte. Obavijest o preusmjeravanju prometa i zabrani parkiranja možete pogledati ovdje.

Kroz program Dječje karnevalske povorke prate nas voditelji na 4 pozornice duž trase – Ivana Bilen na Trgu Republike Hrvatske, Gordana Brkić – Žagar i Nina Dukić Srok na Korzu, Alen Polić u Scarpinoj, Maja Stepančić na Jelačićevom trgu te Valerio Benčić - Vale u Export Delti.

Tijekom povorke, već tradicionalno, na nekoliko punktova u gradu oslikavat će se lica, a svi oni koji ne mogu doći na Korzu mogu mališane pratiti putem direktnog prijenosa na Kanalu Ri, na mrežnim stranicama Riječkog karnevala ili na YouTubeu.

Sa riječkog Korza se javio Vladimir Jurić:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.