Hrvatski radio

Radio Rijeka

Matko Škalamera pušten iz istražnog zatvora

28.08.2019.

14:25

Autor: HRT - Radio Rijeka

Matko Škalamera na izlazu iz zatvora (Foto: Iva Pavletić Crnić / HRT - Radio Rijeka)

Matko Škalamera na izlazu iz zatvora (Foto: Iva Pavletić Crnić / HRT - Radio Rijeka)

Foto: - / -

Nakon četiri dana istražnog zatvora, Matko Škalamera je pušten na slobodu nakon što su ispitani svi svjedoci. Dobrivoje Arsić danas se nije pojavio pred istražnim sucem, ali neslužbeno doznajemo da je ispitan u svome domu.

Svjedoci obrane ispitani su u riječkom Općinskom državnom odvjetništvu u okviru istrage slučaja s Viškova. Danas su svoje iskaze trebali dati napadnuti Dobrivoje Arsić i njegova supruga, koji se nisu pojavili na svjedočenju, no neslužbeno doznajemo da su ipak ispitani u svome domu. Sudac istrage Škalameri je bio odredio istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke.

Matka Škalameru policija sumnjiči za upućivanje ozbiljnih prijetnji 70-godišnjaku zbog nacionalnog identiteta te tjelesni napad zbog kojeg je Arsić lakše ozlijeđen. Kako je izvijestila policija, sukob je izbio 20. kolovoza oko 20 sati zbog parkiranog automobila ispred stambene zgrade u Viškovu. Budući da je Škalamera državni službenik, koji je 1. siječnja iz Državne uprave za zaštitu i spašavanje preuzet u Ravnateljstvo Civilne zaštite, udaljit će ga se iz službe, izvijestila je policija.

Na društvenim mrežama i u komentarima na portalima, od objave informacije da je osumnjičen Matko Škalamera, u velikoj većini mu se iskazuje podrška, učestalo uz nevjericu da je on mogao počiniti djelo koje mu se stavlja na teret. S obzirom na to da je Škalamera istaknuti član stanice Hrvatske gorske službe spašavanja u Rijeci i jedan od njezinih utemeljitelja, HGSS mu je javno uputio podršku putem svog službenog Facebook profila.

U znak podrške Matku Škalameri, najavljeno je da će se danas u 19:30 sati pred zgradom zatvora u Rijeci održati prosvjed građana. Organizator prosvjeda, Klub navijača Armada, prosvjed namjerava održati unatoč tome što je Škalamera, inače član Armade, pušten iz pritvora, doznajemo od njihova predsjednika Dejana Božića.

Poslušajte što je po izlasku novinarima rekao Matko Škalamera, a donosimo i izjavu Dejana Božića o prosvjedu:

Škalamera nakon izlaska, pripremila Iva Pavletić Crnić

Božić o prosvjedu, pripremio Vladimir Jurić

Galerija
Matko Škalamera na izlasku iz zatvora (Foto: Nel Pavletić / Pixsell), Foto: -/-
Škalamera pred novinarima (Foto: Nel Pavletić / Pixsell), Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.