Hrvatski radio

Radio Rijeka

Matulji: dinamično predizborno finale

17.03.2016.

14:40

Autor: B. Uzelac, N. Funčić, J. Krmpotić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Završni dani pred izbore u Općini Matulji: HNS i Akcija mladih optužila je SDP za autoritativno vođenje Općine, SDP i HSU misle da treba nastaviti projekte koje su otvorili, a PGS-IDS-NS Reformisti poručuju da Općina mora biti uvijek otvorena, a zamjenici načelnika volonteri.

HNS i Akcija mladih: Za ponovljene izbore u Matuljima isključivi krivci su Mario Ćiković i SDP zbog autoritativnog načina vođenja Općine. Netočne su tvrdnje, dodali su, da je HNS opstruirao donošenje proračuna te istaknuli da se u Matuljima opet provodi politička trgovina. Doznali smo da su PGS i SDP, dakle dvije koalicije, već sklopile dogovor o suradnji, a da bi onemogućili našeg kandidata Miodraga Šarca da pobijedi u prvome krugu, rekao je Darjan Buković iz Akcije mladih. Ako to nije točno, neka Ćiković i Prenc to demantiraju, a mi ćemo se ispričati, zaključio je Buković.

SDP i HSU: Porast broja mladih obitelji i novorođene djece znak su da Matulji idu u dobrom smjeru, poručio je SDP-ov i HSU-ov kandidat za načelnika Mario Ćiković. Napravljen je zdravstveni centar, školska dvorana i muzej u Lipi, istaknuo je uoči nedjeljnih prijevremenih izbora predsjednik županijskog SDP-a Zlatko Komadina i dodao: "Matulji su, na žalost, primorani na izbore zbog izdaje HDZ-a i udruživanja sa HDZ-om. Kandidat HDZ-a je, na žalost, HNS-ovac Miodrag Šarac." Komadina misli da će građani na izborima dati povjerenje Mariju Ćikoviću. Projekti dogradnje škole, rotora i ceste za Miklavlje su već pripremljeni i treba ih nastaviti, zaključili su.

PGS-IDS-NS Reformisti: Općina Matulji uvijek mora biti otvorena mještanima, zamjenici načelnika bit će volonteri, nećemo povećati cijenu komunalne naknade niti smještaja u dječje vrtiće, uredit ćemo promet u središtu općine i prema Permanima, Krasu, Žejanama, Velikim i Malim Munama. Sve to naši glasači mogu vidjeti u programu "3x10" pa poručujemo: zaokružite Koaliciju PGS-IDS-NS Reformisti te kandidata Mladena Prenca za načelnika. Ovi prijevremni izbori su skupi, a kampanja je bila jednako neumjerena kao i ona američka. Mi smo učinili sve da budemo korektni i realni, ali uvjereni da smo, nakon pobjede na nedjeljnim izborima, trasirali put i za slijedeće četiri godine.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.