Hrvatski radio

Radio Rijeka

Matulji: Komunalni redari ispisuju kazne za smeće na neprikladnim mjestima

22.10.2018.

11:37

Autor: Vladimir Jurić

Foto: Vladimir Jurić / Radio Rijeka

Foto: Vladimir Jurić / Radio Rijeka

Foto: - / -

Nakon što se dio stanovnika općine Matulji požalio da se nakon uvođenja novog načina odvoza smeća na nekim mjestima gomila smeće, danas su se u sjedištu općine sastali čelni ljudi općine i Komunalca Jurdani. Kako je naglašeno, sustav za sada dobro funkcionira, iako je imao porođajne muke.

Nekolicini nesavjesnih građana, komunalni redar ispisao je 300 kuna kazne za odbacivanje smeća na neprikladnom mjestu. Za sada je u zapadnom dijelu općine Matulji sustav u cjelosti profunkcionirao, rekao je zamjenik općinskog načelnika Bruno Frlan. "Problema ima u samom općinskom sjedištu, gdje nesavjesni građani na par lokacija bacaju smeće, koje nije pakirano u vrećice, koje su podijeljene svim stanovnicima. Ta mjesta se čiste te su pod stalnim nadzorom komunalnih redara, koji ispisuju kazne svima, koji su odlučili ponovno napraviti divlje odlagalište", završio je Frlan.

Ervino Mrak - direktor Komunalca Jurdani istaknuo je da se, od kada građani ostavljaju u vrećicama, količina otpada smanjila te da puno manje smeća odvoze na Marišćinu. Svaka vrećica s recikliranim otpadom, kao što su plastika, papir i željezo se ne naplaćuje, dok se naplaćuje samo otpad iz kuhinje. Prošli smo Matuljima i uvjerili se da građani ispred svojih dvorišta ostavljaju smeće u vrećicama dobivenim od općine", rekao je Mrak.

Evo što su nakon sastanka rekli zamjenik načelnika Bruno Frlan i direktor Komunalca Ervino Mrak:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.