Hrvatski radio

Radio Rijeka

Matulji sve popularnije odredište zbog dobre turističke ponude

09.07.2015.

12:31

Autor: Marijana Smokvina

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Među brojnim popularnim turističkim odredištima manja se mjesta teško ističu. Ali sve više turista prepoznaje i Matulje kao mjesto za ljetni odmor. Za to su zaslužni kvalitetan smještaj, ali i prirodni položaj.

Kvalitetan smještaj, dobra ponuda ugostiteljskih objekta, biciklističke staze, blizina mora - neki su od razloga za sve veći broj turista u Općini Matulji. Tamošnji turizam bazira se isključivo na ponudi privatnih iznajmljivača. Trenutno ih je 124, a popunjeno je oko 60 posto kapaciteta. 

Većina apartmana ima najveći mogući broj zvjezdica, kaže direktorica TZ Matulji Marijana Kalčić Grlaš i dodaje da petnaestak iznajmljivača ima i bazene. Njihov je smještaj potpuno popunjen od travnja do rane jeseni - u tome razdoblju nema slobodnih kreveta.

Najbrojniji matuljski gosti su Talijani, Nijemci, Austrijanci i Englezi, a uglavnom je riječ o stalnim gostima. Veseli činjenica da Matulji više nisu tranzitna destinacija, već se gosti ondje zadržavaju. Tako je zbog ponude i odličnih iznajmljivača koje Kalčić Grlaš poziva da iskoriste sve pogodnosti i savjete koje im turistička zajednica nudi.

U prvoj polovici ove godine Matulji bilježe veći broj dolazaka i noćenja nego u istom razdoblju lani. I do kraja turističke sezone očekuje se lagani porast broja turista prema prošloj, rekordnoj godini. Poslušajte prilog:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.