Hrvatski radio

Radio Rijeka

Matuljski HDZ: Ćiković je odgovoran za izgubljena 32 milijuna kuna

09.07.2015.

08:47

Autor: Marijana Smokvina

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Općina Matulji izgubila je 32 milijuna kuna propašću "Credo banke", a za to je odgovoran načelnik općine. Dodatan gubitak čine i troškovi odvjetničkog ureda za što se izdvaja novac iz općinskoga proračuna, napominju članovi matuljskoga HDZ-a.

Na sinoćnjoj konferenciji za novinare matuljskog HDZ-a povjerenik Vedran Grgurić i vijećnik Alan Ujčić istaknuli su da je načelnik Matulja Mario Ćiković odgovoran za gubitak 32 milijuna kuna općinskih sredstava pohranjenih u Credo banci. Također smatraju da se manipulira postocima izgubljenog novca što se Općini trebao vratiti kroz stečajni postupak.

"Prvo se radilo o 70 posto, zatim je to palo na 50, pa na 30 posto, a sada nakon odluke Državne agencije za osiguranje štednih uloga i sanaciju banaka što je odbila stečajni plan Credo banke, čime banka ide u likvidaciju, jasno je da se to spustilo vrlo blizu nule", rekao je Ujčić.

Općina je u petom isplatnom redu i nepovratno gubi 32 milijuna kuna. Šteta je još i veća jer se cijelo vrijeme iz proračunskih sredstava financira odvjetnički ured koji Matulje zastupa među vjerovnicima, kažu matuljski HDZ-ovci i pitaju se gdje su državne institucije koje će zaštiti javne interese.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.