Hrvatski radio

Radio Rijeka

Med - odličan za zdravlje, za odrasle i djecu

07.09.2015.

10:50

Autor: Marijana Smokvina

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

O blagodatima meda, pogotovo onog domaćeg, ekološki proizvedenog znamo puno. Najbolji je za jačanje imuniteta i sprječavanje prehlada. Nekada se govorilo da med nije zdrav za malu djecu no je li zaista tako?

Dolazi sezona prehlada, treba se pripremiti za zimu i ojačati imunitet. Znamo da je med jedan od najboljih prirodnih proizvoda za jačanje imuniteta. Za spriječavanje infekcija važno je med koristiti svaki dan, ali ako već dođe do prehlade, najbolja je kombinacija meda, limuna i propolisa. To će ubrzati proces prehlade, objašnjava Armanda Sirotić, vlasnica obiteljskoga poljoprivrednog gospodarstva koje se bavi proizvodnjom meda.

Često se govori da mala djeca zbog opasnosti od botulizma ne smiju koristiti med, ali to nije točno. Nekada je ta opasnost postojala jer su bili drugačiji uvjeti, no gospođa Sirotić ističe da danas mala djeca slobodno mogu koristi med. Najbolji je za njih med od bagrema jer je najblaži.

Med koji proizvodi iz vlastitih pčelinjaka Armanda Sirotić izložila je i prodavala i na nedjeljnom Učkarskom sajmu. Poslušajte što nam je sve ispričala:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.